5 års kamp

För nån vecka sen pratade jag o syrran om dagen då mamma dog. att jag hade nog inte fattat att de skulle hända så snabbt. Att jag kommer ihåg alla klockslag från de Camilla ringde mig just efter tre på eftermiddagen.
 
När mamma dog trodde jag inte att jag skulle klara en dag utan henne. jag hade nog inte klarat de så bra om jag inte hade haft Mats o Camilla som extra mamma.
 
Under graviditeten med Leo tänkte jag mycke på hur jag skulle kunna berätta o förklara för mitt barn hur underbar mormor han skulle haft. Vi brukar visa kort på mamma för Leo o berätta att de är mormor. Bara för att hon inte finns här med oss ska hon aldrig glömas bort. Ibland kan man känna en stor avundsjuka på dem som har sina mammor dem kan ringa i tid o otid för råd, för avlastning. Tänker ofta på hur de skulle varit om hon levde nu. 5 barnbarn varav 2 av dem hon aldrig fick träffa. Jag brukar säga till Mats att tänk att få fira en sista jul till med mamma eller få äta hennes mat en till sista gång. Mats brukar säga att han skulle välja brunabönor då. jag hade nog kunnat äta stekt korv som jag avskyr bara för en sista gång.
 
Den här dagen brukar vara lika tung som den 18 december då vi hade begravningen. jag brukar alltid åka på att jobba o sitta o vara trevlig. Men i år slipper jag de. i år får jag vara mig själv.
 
Jag och Marie ska fara till luleå o handla
och sen ska vi äta "mammas mat" hos Camilla o Danne. Mamma hade varit så glad om hon såg att vi satt där hemma hos Camilla och åt massa god mat med Mats o Danne som hon avgudade och älskar lika mycke som hennes barn. Och få se våra tre ungar busa o leka.

 
men även efter 5 år så är de orättvist och de går inte en dag utan att man saknar henne. Men man har ändå insett att hon kommer inte tillbaka och vi måste leva o må bra. 
Och de gör vi.
Jag har välrdens bästa sambo, världens bästa pappa, och världens underbaraste son. Vi mår bra o är frisk och man kan inte begära så mycke mer. 
 
Jag hoppas dem har internet där uppe i himlen så hon kan läsa min blogg som hon alltid gjorde annars eller ringde o frågade varför jag inte uppdaterat. 

Saknar dig så fruktansvärt mycke mamma ❤️

Tar inte ett nej
Lillkillen fick inte som han ville igår. Då kommer de krokodiltårar o surläppen. Haha när Mats kom hem satt han i sin stol när vi åt o mumlade o kollade surt på mig. Precis som att han skvallrade för Mats att jag sagt nej när han drar mig i håret. Viljan är de inge fel på men de gillar vi. Både jag o Mats är tjuriga o vill gärna ha vår vilja igenom så han har fått de från oss båda. Om än lite väl stark vilja ibland.

Idag har han varit på toppen humör o legat på golvet o rivit ut leksakerna från korgen o jag har stoppat tillbaka dem. Tydligen svinrolig lek. Några pauser får att kolla vad som händer på tvn.


Torsdag 27 november

Har suttit o skrivit julkort ikväll. Fick världens kramp i fingrarna så får fortsätta i morgon.
igår kokade jag knäck o i morgon blir de lussebullar 😃 
 
Tog över Leo till vår säng när Mats klev upp vid fem. Sen vaknade han till vid kvart över åtta men ville bara ha nappen o sen vaknade elva. Shit vad dagen blev kort när vi sov så länge.
 
Nu ska vi kvällsfika o hoppas på en lika bra natt igen. Sen i morgon har vi helg 😃

Gokväll

Idag är de tre år sen Mats fick tillbaka körkortet o jag får börja köra med han igen 😃 kanske men bara kanske man skulle fixa de där körkortet 😜

I morgon kommer Malin o Alvin hit o leker 😃 
Sen när Mats kommer hem så ska jag koka knäck o skriva julkort. Och städa till i Leos rum. Och ringa transportstyrelsen

Alltid är de massa måsten men dagarna gå lite fortare med grejer som ska göras än att bara sitta av tiden här hemma. 

Tisdag 25 november

Leo har kommit på hur man gör pruttljud med munnen. Och han över oftast när han äter eller när han ska sova, vaknade inatt av att jag hörde hur han låg o gjorde pruttljud o när jag kom in till han tokskrattade han. Kan inte påstå att jag tokskrattade vid två inatt. Haha
 
tog en snabb prommis ner till Ica för att köpa mat till middagen, det var blankis så de tog sin lilla tid.
 
efter middagen blir de att fara o handla grejer för att baka då Mats tycker vi måste ha lussebullar o knäck till i helgen. Bara o lyda då.
 
på lördag blir de en mysig dag i stan. Utan man o barn. Kan ju inte bli bättre 😃