Måndag 31 juli

Igår hade vi en igelkotte på gården. Mellan 10 o 15 var kotten här och sjukt nyfiken var den. Leo var lite rädd för den men även fast Leo bankade i altanen så stannade den kvar. Vi har mycke igelkottar här, sist vi hade en här så festade den till de rejält o åt mat som vi glömde ta in. Igår fick den ingenting.

mats kom hem efter nio igår o duschade o somnade mitt i en mening. O for innan vi vaknat igen. Men efter idag så har vi semester innan vi ska lägga plåten på stugan. Takstolarna är på o idag så reglar Mats o hand pappa o lägger duk över. Leo tror vi ska sova där nästa gång vi far upp. Jag letar loppisar som vi kan fara till o fynda.

Torsdag 20 juli

Mats kom hem vid halv fem. De blev fullt ös tills halv sju och ungarna däckade 👌🏻😂


I morgon kommer betongbilen men Mats far redan fem så vi stannar hemma. På lördag far vi alla upp så ungarna få se vad som händer. Leo vill fiska då han såg på Musse idag o dem fiskade där. Sen vill nog båda ungarna åka fyrhjuling.

Har börjat med släktforskningen igen😅 satt från 18.30 igår till 00.30 o då snurrade de siffror o namn hit o dit.


denna man, Per Johansson bytta efternamn till Ledin just för att han kom från ledinge. Han föddes 1827 o var torpare, landsbonde. Tänk o få träffa han o se hur han levde. Det hade varit så coolt. Jag sitter o planerar för fullt när vi skulle haft tid o fara neråt o träffa släkten från mormor o morfars sida. 

Fyra generationer, min morfar Gustav, mamma i knät på hennes gammelfarfar jöns Petter o mammas farfar Ejnar. 


Mats for o hämtade tre lådor med kort hos syrran ikväll. Det är nu man skulle behövt mamma, mormor o morfar o frågat vem alla är o vad dem gjorde. Istället har jag terrat min morbror😂

Idag var de även visning av mormor o morfars hus. Vi håller tummarna att någon vill köpa huset så vi slipper stå med ett hus i Jokkmokk. Känns jätte konstigt att vi kommer bara vara där en gång till o de är när resten ska tömmas. 

När vi var där förra veckan undrade Leo varför gammelmormor inte var hemma o varför vi tog hennes saker❤️

Ska försöka sova nu. Funderar om jag o ungarna ska fara in till stan i morgon då de är Boden Alive. Dem kan behöva se nå annat än skogen i högträsk o våra fyra väggar.

Onsdag 19 juli

Mats är i stugan o gör de sista på grunden. På fredag kommer betongbilen. Jag o ungarna är hemma. Vi tog en lång sovmorgon till tio👏🏻👏🏻👏🏻 vi har verkligen sommarlov. 

Ungarna sitter o äter korv o makaroner nu o sen ska vi gå ner till Ica o posta ett brev.

Mats kommer hem i morgon o på fredag följer jag o ungarna upp till stugan. Vi ska ta o storstäda också här hemma. Med två huliganer blir de fort stökigt o grisigt🙈😂